Miljövänliga kepsar med tryck får långsiktig exponering

billyandthekids.se featured 0008 Layer 1 - Miljövänliga kepsar med tryck får långsiktig exponering

Idag finns det många sätt för ett företag att arbeta miljövänligt. Det är viktigt att tänka på det på alla olika nivåer oavsett bransch. När ett företag till exempel vill satsa på kepsar med reklamtryck bör de tänka på flera olika saker:

Material

Idag finns många möjligheter att återanvända textilier och inte producera kepsar av helt nytt tyg. Ett annat sätt är att bara använda ekologiskt framställda textilier och tryck. Det är inte bara tyget som kan vara ekologiskt framställt utan även den färg man trycker logon med. Man ska noga se över vad de olika företagen som tillverkar kepsarna använder för material i sin produktion. Det är i sin tur ett led i deras marknadsföring, att visa att de också satsar på miljön. Idag kan man få kepsar i återvunnet PET-material, oblekt bomull eller 100% återvunnet tyg.

billyandthekids.se 500x300 0000 Layer 10 - Miljövänliga kepsar med tryck får långsiktig exponering

Brodyr och inte tryck

Vill man gå steget längre kan man avstå från färgtryck men i stället låta brodera logon med tråd. Det blir för det första oerhört snyggt och ger ett lite mer rustikt intryck och det kan också hålla oerhört länge. Ofta upplever man en broderad keps som snyggare än en med ett färgtryck. Det kan bli en anledning till att man använder kepsen mer än man skulle ha gjort annars.

billyandthekids.se 500x300 0001 Layer 9 - Miljövänliga kepsar med tryck får långsiktig exponering

Samarbeta

Ett smart grepp för ett företag som vill visa att man tänker på miljön är att samarbeta med ett företag inom miljöbranschen. Till exempel ett företag som tillverkar reklamkepsar och som visat att de verkligen satsar på miljön, eller ta in ett tredje företag som också kan ha sitt tryck på kepsen. Ett annat sätt är att samarbeta med en kommun i vilken man bedriver verksamhet och kommunen i fråga ligger i framkant i miljöfrågor. Då skapas möjligheter till en mer långsiktig plan för att skapa positiv känsla kring företaget via kepsarna.